Friss fűszernövények a konyhában
  • Friss fűszernövények a konyhában
  • Friss fűszernövények a konyhában
  • Friss fűszernövények a konyhában
Feltöltő:

Friss fűszernövények a konyhában

A téli időjárás nem kedvez a szabadban termeszthető fűszernövények tartásához. Aki télen is szeretné ételeit friss fűszernövényekkel ízesíteni, akkor itt az ideje, hogy megalkossa saját házi fűszerkertjét.

A megfelelő hely kiválasztása után be kell szerezni a növényeket, magokat, cserepet vagy a virágládát és a termőföldet. Vásárlásakor mindig csak egészséges, új hajtásokkal rendelkező növényt válasszunk. A mag beszerzésnél ügyeljünk arra, hogy az ne legyen túl öreg, különben nem biztos a csírázás! Vetéskor ne szórjunk ki egy cserépbe, egymás mellé sok magot, mert nagyon sűrű lesz a növény. A tárolóedény, illetve cserép kiválasztásakor ügyelni kell a gyökérzet méretére, ha nem elegendő a hely a növekedéshez, a növény elpusztulhat vagy satnya marad. Ha virágládát választunk az ültetéshez, akkor lehetőségünk van arra, hogy a hasonló igényeket kedvelő fajokat összeültessük, így a rendelkezésünkre álló helyet jobban ki tudjuk használni. Legyünk tisztában a tartani kívánt fűszernövények fejlettkori méretével, illetve a növények formájával, nehogy a bokros növényeket túl közel ültessük egymáshoz vagy a szálasabb egyedeket nagy tőtávolságra egymástól. Minden helyet használjunk ki. Lényeges, hogy bio termőföldet vagy általános tőzegtartalmú virágföldet vásároljunk az ültetéshez. A lakásban tartott fűszernövények legismertebb fajtái a majoránna, kakukkfű, tárkony, rozmaring, citromfű, metélőhagyma, petrezselyem, zeller, bazsalikom. Tartás közben célszerű locsoláskor tápoldatot is használni a megfelelő tápanyagellátás érdekében. A kereskedelemben kapható dísznövényekhez ajánlott oldatot ne használjuk fűszernövényeink gondozása közben, mert azok nem természetes alapanyagokból készülnek. A fűszernövények esetében, egészségünkre gyakorolt hatását úgy fokozhatjuk, hogy külön  a fűszernövények tartásához ajánlott, speciális tápoldattal kezeljük növényeinket. Ez a tápoldat 100 %-ban természetes alapanyagból készül, így az egészségre semmilyen káros hatása nincs, ételeinkbe téve maximálisan kifejtik kedvező hatásukat, melyek egészséges mértékben fogyasztva fokozzák immunrendszerünk hatékonyságát.

A lakásban tartható fűszernövények legismertebb fajtái a majoránna, kakukkfű, tárkony, rozmaring, bazsalikom, citromfű, metélő hagyma, metélő fokhagyma, petrezselyem és a zeller.

30 3956 21 augusztus, 2013 Dekor Ötletek augusztus 21, 2013

Hozzászólások

Ezt láttad már?