Kókusz kaspó.
  • Kókusz kaspó.
  • Kókusz kaspó.
  • Kókusz kaspó.
Feltöltő:

Kókusz kaspó.

Napjaink egyik trendi darabja. Újszerű és természetes megjelenésével felhívja magára a figyelmet. A  kókuszpálma részéből készült kaspó több

elemből tevődik össze. A keretet fémből készítik, ebbe helyezik a méretre vágott kókusz alapanyagból a betétet. Az akasztó lehet természetes alapanyag pl. madzag vagy vékonyabb lánc. Ültetés előtt célszerű – ha nincs benne – műanyag betétet belehelyezni, hogy az öntözővíz ne áztassa el a kókuszt. Így sokkal ellenállóbb és tartósabb lesz a kaspó. Fontos, hogy a megfelelő méretet vágjuk ki a nejlonból. A nagy kilóg a kicsi pedig nem ér semmit. Nem fontos a nejlont hozzákötözni a fém vázhoz! Elég, ha behelyezzük, a föld és a beleültettet növénytől nem tud elmozdulni. Fontos, ha nejlont teszünk a bélésre, akkor ne érje közvetlen esővíz a kaspót, különben a benne felgyülemlett esővíz rothadást idézhet elő a növényeknél! Ha közvetlenül eső éri a kókusz kaspónkat hagyjuk ki a nejlont vagy lyukasszuk ki (elegendő egy-két helyen, alulról számolva kb. 1-2 cm magasságban) az alját. Ha a kókusz betétet nem védi nejlon hamarabb tökre megy és minden évben cserére szorulhat. A kókusz kaspó vízálló betét  nélkül csak balkonon vagy kertben használható, mert ha átfolyik rajta a víz, akkor károsíthatja  a szoba padlóját, szőnyegét. Beltéri, szobai használatkor mindenképpen tegyünk bele nejlon betétet, ha gyárilag nincs benne.

A kókusz bélés természetessége és jó szellőzőképessége miatt növekedésserkentő hatású. A legtöbb balkon és szobanövény nagyon jól érzi benne magát. A vízálló bélés ezt a pozitív tulajdonságot némiképpen csökkenti. Az ismert virágzó és leveles balkonnövények a számukra megfelelő ültető közegben jól fejlődnek egész szezonban. A beltéri trópusi leveles és virágzó növények szintén alkalmasak kókusz kaspóban.

Kisebb méretű kókusz kaspóban a faj méretétől függően egy-két, esetleg három különböző növényt helyezzünk, nagyobb méretűbe csoportosan telepíthetjük a növényeket. Fontos, hogy a magas álló fajok középre, a kisebb bokros vagy csüngő növények oldalra legyenek ültetve, így harmonikus összhatást alakíthatunk ki.

33 5044 19 augusztus, 2013 Dekor Ötletek augusztus 19, 2013

Hozzászólások

Ezt láttad már?